Naxos Electrical

    • Contrast
    • Layout
    • Font

restkitchen

Η σύνταξη Διαγράμματος Ροής και Τεχνικής Περιγραφής όλων των διαδικασιών που ακολουθούνται στην Επαγγελματική Κουζίνα, καθώς και τα Έντυπα Οδηγιών και Ελέγχου των κρίσιμων παραμέτρων παραμένουν υποχρεωτικά.

Η διαδικασία αδειοδότησης για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιταχύνθηκε σημαντικά με την αντικατάσταση της αρχικής άδειας από τη γνωστοποίηση έναρξης εργασιών. Όμως, τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να διαθέτει η εκάστοτε επιχείρηση (εστιατόρια, καφέ, κρεοπωλεία, αρτοποιεία ζαχαροπλαστεία, mini market, κ.α.) και ελέγχονται από τις αρμόδιες υγειονομικές, και όχι μόνο, υπηρεσίες παραμένουν τα ίδια. Τα έγγραφα απαιτείται να είναι υπογεγραμμένα από επιστήμονα κατάλληλης ειδικότητας και είναι προαπαιτούμενα για την λειτουργία της επιχείρησης σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, μαζί με τη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής.

Αποσκοπούν στην αποτύπωση των εργασιών που εκτελούνται στην κουζίνα / παρασκευαστήριο, ώστε να προβλεφθούν, να εντοπίζονται και να εξαλείφονται οι πιθανοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των παρεχόμενων τροφίμων. Συντάσσονται βάσει των 7 αρχών ενός συστήματος HACCP στα πλαίσια της γενικότερης φιλοσοφίας «γνωρίζω τους κινδύνους, εντοπίζω τα κρίσιμα σημεία και όρια εμφάνισής τους, τα επιτηρώ συνεχώς. και λαμβάνω συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη ή εξάλειψή τους». Για παράδειγμα, ο συνεχής έλεγχος και καταγραφή της θερμοκρασίας αέρα (τουλάχιστον 3 φορές ημερησίως) εντός των ψυγείων σε ειδικό έντυπο εξασφαλίζει σταθερά σωστές συνθήκες συντήρησης των τροφίμων, τα προστατεύει από αλλοιώσεις, ενώ όταν εντοπιστεί απόκλιση στη θερμοκρασία προγραμματίζεται εγκαίρως η επισκευή του χωρίς σημαντικές απώλειες σε τρόφιμα.

Η ομάδα της Naxos Electrical διαθέτει Χημικό Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ώστε να υποστηρίζει πλήρως και με υπευθυνότητα τις διαδικασίες της αδειοδότησης και της οργάνωσης των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργική σχεδίαση και την εφαρμογή του συστήματος ποιότητας είναι η αποτελεσματικότερη οργάνωση της εσωτερικής λειτουργίας της επιχείρησης, η εξοικονόμηση πόρων και η βελτίωση της ποιότητας στα παρεχόμενα τρόφιμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε και να καταγράψουμε τις διαδικασίες που ήδη ακολουθούνται στην επιχείρηση σας, ώστε να τις αποτυπώσουμε στο Διάγραμμα Ροής και να προτείνουμε βελτιωτικές ενέργειες. Παράλληλα θα διερευνήσουμε τις απαιτήσεις πυρασφάλειας, ώστε να καλύψουμε πλήρως τις απαιτήσεις ασφαλείας για τη λειτουργία της επιχείρησης σας.